NRK Meny
Normal

Havnet midt i dramaet etter bombeeksplosjonen

Roy Aarsnes satt i et tempel bare to kilometer unna eksplosjonen i Bangkok mandag.

Roy Aarsned havnet midt i dramaet etter eksplosjonene i Thailand

I TEMPEL: Mandag, da bombeeksplosjonen gikk av i Bangkok, var Aarsnes i en begravelse et lite stykke unna.

Foto: Privat

Aarsnes er fremdeles i Bangkok. Og over en ruskete telefonlinje forteller sunnmøringen hvordan det var etter at en bombe eksploderte bare to kilometer unna han.

– Jeg var i et tempel i en begravelse, forteller han.

22 mennesker omkom i den kraftige eksplosjonen i sentrum av Bangkok. 80 mennesker ble skadd i bombeangrepet, og politiet jakter nå tre mistenkte som de mener står bak eksplosjonen.

Midt i kaoset

Bangkok med i overkant seks millioner innbyggere, og over 15 millioner innom hver dag, er en travel by. Og Aarsnes stusset ikke da han hørte et dunk langt borte.

Blod og personlige eiendeler på ulykkes stedet ved Erawan i Bangkok.

Slik så det ut like etter angrepet mot helligdommen Erawan i Bangkok.

Foto: ATHIT PERAWONGMETHA / Reuters

– Men da vi kjørte fra tempelet skjønte vi raskt at noe hadde skjedd. Vi kjørte mot stedet der bomba hadde gått av, og vi møtte masse politi, militære og ambulanser. Bilen vår ble sjekket av politi på veien hjem.

Aarsnes er sjømann, og når han ikke er til havs bruker han mye tid i Bangkok. Han har blitt veldig glad i den thailandske byen.

Når han har fri er han nesten mer i Thailand enn hjemme på Sunnmøre.

– Jeg har blitt veldig glad i byen, og ikke minst folket. Det er passende at det blir kalt «Smilets land». Nå stiller folk opp på alle mulige måter, forteller han.

Frykt blant folket

Livet fortsetter også i Bangkok, men Aarsnes tror at mange tar enkelte forholdsregler.

– Vi drar ikke til de største turiststedene, for eksempel. Heller ikke til tempel – det var jo i et tempel bomba gikk av, forteller han.

Området der bomba eksploderte mandag er fortsatt sperret av. De to første dagene bad myndighetene folket om å være mest mulig hjemme.

– I dag dro vi inn til sentrum igjen, men vi valgte å dra i elvebåt, ikke i bil. Mange er redde, spesielt fordi gjerningsmennene ikke er tatt.