- Flasketuten peker på Ap

Flere Ap-politikere mener at kraftmangel og høyere strømpriser skader Arbeiderpartiet.

Jon Aasen

Tidligere fylkesordfører i Møre og Romsdal, Jon Aasen (Ap)

Foto: Trond Vestre / NRK

Regjeringens energipolitikk fikk gjennomgå under debatten på fylkesårsmøtet i Møre og Romsdal Arbeiderparti. Flere fremtredende politikere rettet advarende pekefinger mot det de oppfatter som mangel på handlekraft.

- En skyhøy strømpris rammer folk økonomisk. De opplever at hele feriebudsjettet går tapt på to strømregninger. Privatøkonomien blir presset på grunna strømprisen. Arbeidsplassen deres blir truet på grunn av strømprisen, sa tidligere fylkesordfører Jon Aasen.

Aasen mener energipolitikken kan utvikle seg til å bli en svært alvorlig sak for Arbeiderpartiet.

- Flasketuten peker på oss. Ingen forventer at SV og Senterpartiet skal rydde opp. Folk forventer at Arbeiderpartiet rydder opp, sa Aasen.

- For jævlig

Eivind Torvik

Eivin Torvik, Nesset Ap

Foto: Trond Vestre / NRK

Eivind Torvik fra Nesset Ap tok også hard i da han kommenterte regjeringes energipolitikk.

Torvik som også hovedtillitsvalgt ved Hydro Sunndal, viste til at kraftprisen fører til nedleggelse av arbeidsplasser, noe de ansatte ved aluminiumsverket har fått føle på kroppen.

- Regjeringen har hatt fem år på seg. Hvor er handlingskraften til Arbeiderpartiet i regjeringen? Dette er for jævlig, tordnet Eivind Torvik.

Frustrert

Ordfører i Rindal og tidligere fylkesleder i Møre og Romsdal Arbeiderparti, Jon Ole Aspli, er også frustrert over regjeringens energipolitikk.

- Systemet med prisområde oppleves som både merkelig og blodig urettferdig, Sa Aspli.

- Jeg begynner å bli lei av det jeg opplever som tapt troverdighet, sa Jon Ole Aspli.

Søndag er det forventet at fylkesårsmøtet i Møre og Romsdal Arbeiderparti vedtar en skarp uttalelse om energipolitikken som er samordnet med fylkesårsmøtene i Sør-Trøndelag og Nord-Trøndelag