jordbærdessert

En sommerdessert med friske jordbær.

Foto: DR

Jordbærdessert

Denne jordbærdesserten med karamellisert brioche og hylleblomstsaus gir deg en søt, kremet og knasende smak av sommer.

Slik gjør du

Brioche

Riv briochen i små stykker.

Karamelliser sukkeret i en tykkbunnet panne på moderat varme. Når sukkeret er smeltet tilsettes smøret. Rør rundt til smøret er smeltet. Tilsett brødet og skru ned varmen litt.

Vend briochen rundt til den er helt ristet og har absorbert karamellen.

Legg bitene utover et bakepapir og la det avkjøle seg i romtemperatur. Hvis den karamelliserte briochen er for stor og grov kan den knuses eller hakkes litt mindre med en kniv.

Jordbær med puré

Vask jordbærene og plukk stilken av.

Ta cirka 1/6 del av jordbærene og blend dem til puré med sukker, sitronsaft og eventuelt mynte. Bruk en stavmikser.

Del resten av jordbærene i to og vend dem inn i puréen.

Sabayonne

Hell 6–7 centimeter vann i en gryte og la det simre rett under kokepunktet (vannbadet må maks være 70 grader).

Bland eggeplommer, sitronsaft og hylleblomstkonsentrat i en stor skål. Skålen settes over gryten uten å komme i kontakt med vannet. Pisk grundig mens massen varmes opp av dampen til sabayonnen er luftig og fyldig, også i bunnen av skålen.

Smak til med brennevin. Slå av varmen og la sabayonnen hvile i bollen i 5 minutter.

Servering

Fordel jordbærene med puré i 4 skåler eller dype tallerkener. Dryss over den sprø, karamelliserte briochen og ha sabayonnesausen over.

Server!

Kilde: Adam Aamann i Matmagasinet