Gratinert blomkål med spicy ostesaus

Gratinert blomkål med ostesaus, bacon, chili og vårløk.

Foto: Rolf Tikkanen Øygarden

Gratinert blomkål med spicy ostesaus

Ta blomkålen til nye høyder! Sammen med sprøtt bacon og spicy ostesaus har du en killer av en lunsj eller kvelds!

Slik gjør du

Blomkål

Sett stekeovnen på 180 grader. Fjern stilken på blomkålen. Ha på olje, salt og pepper. Bak blomkålen hel i ovnen i en ildfast form i 20–25 minutter til den er mør.

Bacon

Stek baconet i ca. 10 minutter på 200 grader i stekeovnen til det er sprøtt og deilig. La baconet renne av seg på et papir før du kutter det i mindre biter

Ostesaus

Lag en hvit saus på smør og mel. Spe med melken til du får en tykk saus. Ha i osten og krydderet.

Blomkål med ostesaus

Når blomkålen er mør, smører eller heller du halvparten av ostesausen over blomkålen. Topp opp med litt mer ost og sett opp ovnen til 220 grader, gjerne med grillelement. Gratiner blomkålen til osten bobler og er gyllen, cirka 5 minutter.

Før servering topper du med mer ostesaus og har et raust dryss med stekt bacon over, sammen med litt finhakket vårløk, finhakket chili og et skvis av friskpresset lime.

Nytes enten alene eller med ferskt brød, som du kan dyppe i ostesausen!

Kilde: Rolf Tikkanen Øygarden i Sørlandssendinga/NRK P1