Laster innhold, vennligst vent..
Video Tyttebærmousse med furusmak

VIDEO: Ved å bytte ut melisen med furusirup får moussen en enda sprekere smak. Furusirup lager du ved å plukke skudd fra furutrær om våren, fryse dem til du trenger dem, koke sukkerlake sammen med skuddene og sile det hele av.

Tyttebærmousse med furu

Hanne Frosta har komponert denne skogsdesserten, og viste den på TV i Førkveld på NRK1.

Slik gjør du

Kok tyttebær, mos det og passér det gjennom en sil. Bløtlegg gelatin i kaldt vann. Smelt den i 2 spiseskjeer vann. Pisk fløten halvstiv.

Ha gelatin i tyttebærpureen. Bland så inn i krem.

Server i pene stettglass eller i eggeglass. Havrekjeks med sjokolade knuses og strøs oppå.

Tips

Du kan bytte ut tyttebærene med for eksempel solbær, molter eller bringebær.

Ved å bytte melisen med furu- eller gransirup, får du en sprekere smak.

Se Førkveld i nett-TV her!

Kilde: Hanne Frosta i Førkveld