Slik gjør du
Tomatsuppe
Skrell og hakk løken. Skrell og skjær hvitløken i skiver. Skrell selleriroten og pastinakken og skjær begge i små terninger. Ta ut frøene og finhakk chilien.
Stek løk, hvitløk, sellerirot, pastinakk, timian og chili i olje på middels varme i noen minutter til det blir blankt og lukter godt uten å få farge.
Hell i hakkede tomater, vin, buljong og salt. Ta noen tak med pepperkvernen. Legg i parmesanskalken. Kok opp og la det koke i 15 minutter.
Kjør suppen med stavmikser. Parmesanskalken også. Smak til med sitronsaft for å balansere syren.
Bønnesalat med svarte bønner
Skjær salat løken i fine skiver. Bland alle ingrediensene til en salat.
Tips
- Tomatsuppen serveres med brokkoliboller og bønnesalat
- Parmesanskalken er den ytterste delen av osten, der bokstavene står, som vi vanligvis kaster. Den gir umamismak til suppen