Tagliatelle med fløtesaus

Båndspagetti, frosne erter og skinke med god fløtesaus.

Foto: Marie Melgård / NRK

Tagliatelle med fløtesaus

Pasta med fløtesaus og skinke er god hverdagsmat fra Bent Stiansen.

Slik gjør du

Start med sausen. Fres hakket løk og hvitløk sammen med timian i olivenolje til løken blir blank, ett til to minutter. Skjær skinken i terninger og ha dem i kjelen sammen med løken. Fres i tre minutter før erter og to desiliter fløte tilsettes.
Kok opp og smak til med salt, mye kvernet pepper og sitronsaft.

Kok pastaen i saltet vann i tre minutter for fersk tagliatelle, ti minutter for tørket.
Hell av kokevannet og bland pastaen med smør. Hell sausen over og bland godt. Rør eggeplommene sammen med resten av fløten, hell blandingen i pastagryten og rør godt om.

Nå stivner sausen litt på grunn av eggeplommene, og retten er ferdig til å spises med masse revet parmesan på.

Tips

Ved koking av pasta, bruk en stor kjele med kokende vann. Tilsett en spiseskje salt og en spiseskje olivenolje per liter vann. Server gjerne en tomat- og rødløksalat til.

Kilde: «Stiansen til hverdags» av Bent Stiansen