italiensk grønnsaksuppe, ribollita

Italiensk grønnsaksuppe med kylling.

Foto: SVt

Ribollita

Ribollita betyr «kokt igjen» og er en restesuppe fra Nord-Italia der man bruker det man har og koker det sammen med grønnsaker. Det er vanlig å ha tørt brød i suppen, men i denne varianten fra Tareq Taylor er det grønnsaker og kylling.

Slik gjør du

Skrell hvitløk og poteter. Skrubb eller skrell gulrøttene.

Finhakk hvitløk og timian.

Skrap maiskornene av kolben.

Vask de andre grønnsakene godt og skjær dem i biter på cirka 2x2 cm. Skjær kyllingen i terninger.

Legg alt i en kasserolle og fyll på vann.

La det koke i 10 minutter og smak til med salt. Fortsett å koke til grønnsakene er møre.

Smak til med sitron og mer salt og drypp olivenolje over til slutt.

Tips

Du kan gjerne ha noen ostebiter i suppen.

Kilde: Tareq Taylor i TV-serien «Hygge i hagen»/SVT