Sara Begner

Sara Begner med sine speltscones.

Foto: Peter Tullberg / SVT

Speltscones med skogsbærsyltetøy og kremost

Til disse muffinslignende sconesene serverer jeg friskt syltetøy og ferdig kjøpt kremost, som Philadelphia, sier Sara Begner i Saras kjøkken.

Slik gjør du

Sett ovnen på 175 °C.

Bland kvarg, melk og egg i en bolle. Bruk en gaffel og rør slik at eggeplommen blir rørt ut.

Bland alle de tørre ingrediensene i en annen bolle. Hell over væsken og rør med en tresleiv.

Sett 10 store muffinsformer på et stekebrett. Fyll hver form nesten opp med sconesrøren.
Stekes i ovnen i 15 minutter.

Skogsbærsyltetøy
Ha bær og sukker i en kjele. Kok opp og la det småkoke på middels varme uten lokk i 30 minutter. Serveres lunkent til sconesen.

Tips

Saras kommentar
Kornsorten spelt har blitt svært populær i det siste og er nå å få nesten overalt. Speltmel inneholder mer protein enn andre korn, mer mineraler og vitaminer og gir også saftigere brød og boller.

Dette syltetøyet inneholder lite sukker og ingen konserveringsmidler. Det betyr at det ikke varer ikke mer enn høyst en uke i kjøleskapet. Vil du lagre det så må det fryses.

NRK Mats kommentar
Kesella er en svensk ferskost som kalles kvarg i Norge. Norsk H-melk inneholder 3,9 % fett, den er altså litt fetere enn svensk standard melk.

Kilde: Sara Begner i TV-serien Saras kjøkken/SVT