Yoghurtdessert med fersken, mandler og pasjonsfrukt

Yoghurt med vaniljefrø over marinerte ferskenbiter og toppet med pasjonsfrukt og kandiserte mandler.

Foto: Peter Tullberg / SVT

Yoghurtdessert med fersken, mandler og pasjonsfrukt

En superenkel og supergod dessert fra Sara Begner. Marinert fersken, kandiserte mandler og pasjonsfrukt blandet med vaniljeyoghurt.

Slik gjør du

Start med å kandisere mandlene. Rist mandlene i en tørr stekepanne til de får farge. Hell på sukker og vann og vent til alt vannet har fordampet og mandlene er blitt litt hvite. Rør med en tregaffel hele tiden. Senk varmen og stek til alt sukkeret har smeltet. Legg mandlene på bakepapir og avkjøl.

Marinerte fersken

Mal sitronmelissen og sukkeret i en morter. Skjær ferskenene i små terninger og bland dem med sitronmelisseblandingen. Ha marinerte fersken i porsjonsglass. Topp med yoghurten som du har blandet med melis og vaniljefrø.

Skrap ut av fire pasjonsfrukt og fordel over yoghurten. Dryss over grovhakkede, kandiserte mandler.

Kilde: Sara Begner i tv-serien Saras kjøkken/SVT