NRK Meny
Kyllingsalat med artisjokkhjerter og cashewnøtter

I Sara Begners oppskrift på kyllingsalat steikes kylling sammen med hvitløk og chili, før de ferdigstekte bitene marineres i sitronsaft. Artisjokk gjør salaten enda litt mer syrlig.

Foto: Peter Tullberg / SVT

Salat med kylling, artisjokkhjerter og cashewnøtter

I kyllingsalaten tilsetter Sara Begner cashewnøtter og syrlige artisjokkhjerter. Oppskriften får en litt uventa smak, mener hun.

Slik gjør du

Rist cashewnøttene i ei varm, tørr steikepanne til de får farge. Skjær kyllingen i 2 centimeter store biter og brun bitene i olivenolje. Tilsett hakka hvitløk og chili, og steik til kyllingbitene er hvite helt gjennom. Dryss over litt salt og pepper-

Press sitronen og ha safta over kyllingbitene sammen med vannet.

Løft ut kyllingbitene, og hell krafta som er igjen i panna over artisjokkhjertene, som du på forhånd har delt i to eller tre biter. Legg artisjokkhjertene i bunnen av fire porsjonsformer. Ha over kylling og cashewnøtter, og legg grønnsaker og salat øverst. Bland det hele sammen før servering.

Tips

Til salaten smaker det godt med brød. På brødet kan du ha kremost-røre med basilikum. Finhakk hvitløk og basilikum, riv sitronskall og bland alt sammen med osten med en gaffel. Bland inn sitronsaft til slutt.

Kilde: Sara Begner i TV-serien Saras kjøkken/SVT