Speltperler med kylling og parmesan

Alt i en gryte, ikke noen rare ingredienser, og at det går fort. Det er Lars Erik Vesterdals beskrivelse av dagens middag.

Foto: Håvard Karlsen / NRK

Speltperler med kylling og parmesan

En god lunsj eller rask middag. Test ut speltperler, dersom du ikke allerede har gjort det. Her med kylling, grønnsaker og ost.

Slik gjør du

Vask speltkornene godt i kaldt vann i cirka 5 minutter. Kutt opp kyllingkjøttet i biter og stek det gyllent i smør i en vid panne eller kjele.

Skrell og kutt gulrøtter og løk i terninger. Ha dem oppi med kyllingen. La dette surre et par minutter.

Tilsett speltkornene, vann og en buljongterning. La putre i cirka 20 minutter til kornene har blitt møre.

Rør inn litt smør, olivenolje, saften av en halv sitron, finkuttet vårløk og parmesan til slutt. Pynt gjerne med litt persille.

Kilde: LARS ERIK VESTERDAL