Spaghetti al peperoncino

Spagetti med chili. Så enkelt kan det gjøres.

Foto: Fra TV-serien «Ginos italienske fristelser» / ITV

Spaghetti al peperoncino

Denne oppskriften har bare fem ingredienser, spagetti, olivenolje, hvitløk, chili og persille, men den sparker litt fra seg.

Slik gjør du

Kok opp en stor gryte med vann. Ha i en god klype salt. Kok spagettien i ett minutt mindre enn pakningen foreslår, for å være sikker på at den blir kokt al dente.

Fjern stilkene og finhakk persillen. Bruk kniv! Finhakk hvitløkfeddene og den ferske chilien. La frøene være med.

Ha olivenoljen i en stor panne med høye kanter. Tilsett finhakket persille, hvitløk, chiliflak og fersk chili. Sett på middels varme og rør rundt mens ingrediensene begynner å bruse. La det steke i omtrent ett minutt. Slå av varmen.

Sett på varmen igjen når spagettien er kokt. Bruk en klype eller matpinsett til å flytte pastaen ut av vannet og over i stekepannen. Bland alt godt sammen. Serveres med det samme.

Kilde: Gino D'Acampo i TV-serien «Ginos italienske fristelser»/ITV