NRK Meny
Snaps med malurt

Snaps med malurt laget på den raske måten.

Foto: Fra TV-serien Hygge i hagen / SVT

Snaps med malurt

Krydret snaps tar ofte flere dager, noen ganger flere uker, på å bli klar. Denne varianten kan du lage samme dag som festen. Et tips er å ha litt karve eller sitronskall i snapsen. I Sverige kalles brennevin krydret med malurt for besk.

Slik gjør du

Ha malurtkvistene i en gryte og hell på cirka 1 desiliter brennevin. Varm væsken forsiktig opp til cirka 60 grader. Tenn på med en lighter eller fyrstikk. Vær forsiktig!
Ta gryten av komfyren. La det brenne i 5 sekunder og legg på lokk for å slokke ilden.

La gryten avkjøles litt. Ha i resten av spriten og honning etter smak.

Sil av malurten når du synes snapsen er passe bitter. Det pleier ta cirka ti minutter.

Oppbevares kaldt.

Kilde: Tareq Taylor i TV-serien Hygge i hagen/SVT