http://www.nrk.no/mat/smorbrod_-solen-skinner-pa-jacobsen-1.12393146

Eggeplommen skinner som en sol på toppen av smørbrødet.

Foto: Tone Rieber-Mohn / NRK

Smørbrød: Solen skinner på Jacobsen

Lise Finckenhagen er inspirert av det danske smørbrødet «Sol over Gudhjem», som er en bornholmsk spesialitet med røykt sild og eggeplomme. Hun har laget sin egen variant og kaller den «Solen skinner på Jacobsen».

Slik gjør du

Rens fisken for ben. Gå inn fra buken og fjern forsiktig mest mulig ben uten å ødelegge fileten (fjern også skinnet).

Smør skivene generøst med smør. Legg på poteter i skiver og fisken oppå der igjen. Topp fisken med rødløk og legg forsiktig på en eggeplomme. Eggeplommen legges helst i en passende løkring slik at plommen holder seg på plass. Dryss over hakket gressløk og reddikskiver. Pynt eventuelt med spirer, og krydre lett med kvernet sort pepper. Serveres straks!

P.S. Potetene er lagt til etter eget initiativ, de er ikke med i originaloppskriften.

Kilde: Lise Finckenhagen i «Jacobsen» på NRK P1+