Squashbrød

Kuvertbrødene stekes i metallbokser med bakepapir.

Foto: Fra tv-serien Hygge i Strömsö / YLE

Småbrød med squash

Små kuvertbrød bakt i brukte hermetikkbokser med skiver av squash og rødløk. Paul Svensson lager dem som brioche, en gjærdeig med egg og smør.

Slik gjør du

Ha melk, mel, egg, salt og sukker i en kjøkkenmaskin. Smuldre i gjæren. Bland alt til en jevn deig. Etterpå tilsettes kaldt smør i terninger. Elt godt til alt smøret er blandet inn, og du har en jevn, glinsende deig.

Deigen kaldheves over natten eller på benken i minst en time.

Skjær squash og løk i tykke skiver. Ha på salt og pepper. Drypp over litt olivenolje. Stek i stekepanne eller grillpanne til de får litt farge og er myke. Legg dem til avkjøling.

Smør hermetikkbokser og dryss på mel. Bruk gjerne bakepapir på innsiden av boksene. Ha deig i boksene. Trykk de lettgrillede grønnsakene ned i deigen. La de små brødene heve til dobbel størrelse. Stekes i ovn på 190 °C, cirka 30 minutter.

Tips

NRK Mat har snakket med en hermetikkekspert. Han sier at boksene er laget for å tåle temperaturer opp til 120-140 grader. De er lakkert på innsiden for at ikke stoffer skal gå over i maten. Og ved vanlig steking vil ikke temperaturen inni boksen bli høyere. Sannsynligvis vil det gå helt bra. Likevel vil han være skeptisk til bruken. Så hvis du vil være på den sikre siden, så kan ildfaste former og former som er beregnet på baking være bedre.

Paul Svensson serverer brødene til squashsuppe.

Kilde: Paul Svensson i tv-serien Hygge i Strömsö/YLE