Laster innhold, vennligst vent..
Sjokoladesalami

Den ligner en salamipølse, men er i virkeligheten en nydelig kake.

Foto: Charles Birchmore / BBC

Sjokoladesalami

Med denne kaken kan du virkelig lure gjestene. Den ligner en salamipølse, men smaker noe helt annet. Under melisen skjuler det seg en mørk, italiensk sjokoladekake rik på smak.

Slik gjør du

Deigen

Smelt sjokoladen forsiktig, enten i mikroovnen eller over vannbad. Mens sjokoladen smelter sakte, legger du amarettikjeksene i en pose. Lukk posen og knus amarettien til små biter (men ikke så små at de ligner støv). La sjokoladen avkjøle når den er smeltet (men ikke sett den i kjøleskapet).

Kjør smør og sukker sammen til en kremaktig konsistens. Ha i eggene, ett om gangen. Ikke bli bekymret dersom blandingen ser ujevn ut, det gjør ikke noe. Ha i likøren.

Sikt kakaopulveret i den smeltede sjokoladen. Rør sammen og ha deretter sjokoladen oppi med smør- og eggblandingen. Bland godt.

Ha i hakkede mandler, hasselnøtter og pistasjenøtter. Rør til slutt inn amarettibitene med en tresleiv. Pass på at alt blir dekket av sjokolade. Sett blandingen i kjøleskapet i 20–30 minutter. Ikke lenger, da kan den bli vanskelig å arbeide med.

Riv av to store stykker med plastfolie, som du legger inntil hverandre på arbeidsbenken. Ta sjokoladeblandingen ut av kjøleskapet og hell den oppå plastfolien. Bruk nevene, selv om det blir klissete, og form blandingen til en avlang pølse på omtrent 30 centimeter.

Dekk hele deigen med plastfolie og rull pølsen forsiktig slik at den får form som en jevn salamipølse. Vri plastfolien i endene slik at det ligner pølseender. Legg deretter pølsen i kjøleskapet i minst 6 timer, gjerne over natten.

Anretning

Når pølsen har fått hvile i kjøleskapet, tar du den ut og legger den på et bakepapir. Mål opp en hyssingbit som er minst seks ganger lengre enn pølsen. Bind tauet rundt en av endene på pølsen, der hvor plastfolien er tvinnet.

Fjern plastfolien, men la den være igjen på endene av pølsen. Der vil du ha plastfolien slik at det er lett å feste hyssingen.

Ha litt melis i hendene og dryss to spiseskjeer melis over pølsen uten plastfolie. Bruk mer melis om du trenger. Bruk hendene og gni melis over hele pølsen. Dette får den til å ligne mer på salami, i tillegg til at melisen fjerner den klissete overflaten.

Bind hyssingen rundt salamipølsen, slik man gjerne binder hyssing rundt kjøttstykker og pølser. Bind så tett du ønsker, og fest til slutt hyssingen i den andre enden med plastfolie.

Legg kaken, som nå ligner veldig på en salamipølse, på en trefjøl. Skjær opp noen stykker slik du ville skåret opp en pølse. La gjerne kniven ligge på fjølen slik at folk kan skjære opp mer selv. Du blir selvsagt nødt til å skjære over hyssingen etter hvert som pølsen spises. Server salamipølsen kjøleskapskald.

Kilde: Oppskrift fra Nigella Lawson