Laster innhold, vennligst vent..
Nigellissima Christmas 2012

Enkel ovnsrett med gode smaker.

Foto: Charles Birchmore / BBC

Fullkornpasta med rosenkål

Ovnsretter er både praktiske og enkle. I denne pastaretten får du gode smaker av rosenkål og fyldig ost. God alene eller som tilbehør til for eksempel kalkun.

Slik gjør du

Sett ovnen på 200 grader. Fyll en stor gryte med vann til å koke rosenkål, poteter og pasta.

Ha i godt med salt når vannet i gryten koker. Rens og del rosenkålen i to, og ha dem oppi gryten. Skjær potetene i terninger og ha dem og pastaen oppi gryten. La vannet koke opp igjen og la rosenkålen, potetene og pastaen koke i 8–10 minutter. Ta vare på litt av kokevannet før du heller av resten.

Ha rosenkålen, potetene og pastaen i en panne eller ildfast form. Tilsett ricotta og gruyère i terninger. Ha oppi en kopp av kokevannet og bland alt godt. Tilsett mer av kokevannet dersom du synes det ser tørt ut.

Varm smøret og hvitløkoljen i en liten sausegryte. Når det har smeltet tilsetter du hakkede salvieblader. La det frese i omtrent 30 sekunder før du bruker en skje til å fordele blandingen over pastaformen.

Dryss over parmesan og stek i 20 minutter i ovnen til overflaten er gyllen. La retten stå i omtrent 15 minutter og hvile før du serverer.

Kilde: Oppskrift fra Nigella Lawson