Sjokoladekake på bønner

Sjokoladekake bakt på bønner, og sukkeret er byttet ut med stevia og honning.

Foto: SVT

Sjokoladekake på bønner

En sunn sjokoladekake, finnes det? Og er den virkelig god? Tareq Taylor ble så inspirert at han testet det ut, og laget denne oppskriften. Kaken er glutenfri.

Slik gjør du

Dag 1

Kjør bønnene i en mikser sammen med tre av eggene, vaniljeekstrakt, stevia og salt til en jevn røre.

Bland kakao og bakepulver i en annen skål.

Visp luftig smør eller kokosolje og honning i en egen skål. Med kokosolje blir det ikke luftig. Ha i resten av eggene, ett om gangen. Visp i cirka 1 minutt mellom hvert egg. Tilsett de miksede bønnene og etter det kakaoblandingen. Visp kraftig til en smidig røre.

Sett ovnen på 165 grader. Smør en rund kakeform og hell i litt kakao. Rist på formen så kakaoen dekker formens side. Kle bunnen av formen med et smurt bakepapir.

Hell i røren og slipp formen i bordet et par ganger så eventuelle luftbobler forsvinner. Stek i midten av ovnen i 40-45 minutter.

Ta ut kaken og la den bli avkjølt i cirka 10 minutter før du tar den ut av formen og setter den på en rist. Når kaken har fått romtemperatur kan du pakke den i plastfolie. La den stå i kjøleskapet over natten, da blir den best.

Dag 2

Visp smøret til fyllet, så det blir luftig. Tilsett honning og kakao, og bland godt. Ha i vaniljeekstrakt og eggeplomme, og visp videre.

Del kaken i to med en skarp kniv. Legg på fyll på den nederste delen og legg over den andre før du har resten av fyllet over hele kaken.

Pynt med bær om du vil.

Kilde: Tareq Taylor i TV-serien «Matlykke»/SVT