Laster innhold, vennligst vent..
Tareqs kaldhevet kanelboller

Sett deigen dagen i forveien og la den heve i kjøleskapet mens du sover.

Foto: SVT

Tareqs kaldhevede kanelboller

De er helt enkelt fantastiske og praktiske. Kanelbollene kaldheves i kjøleskapet over natten.

Slik gjør du

Hvetedeig

Løs opp gjær og sukker i kaldt vann og tilsett grovhakkede kardemommekjerner og egg. Visp sammen ingrediensene og tilsett så melet. Kna sammen deigen i en kjøkkenmaskin på lav hastighet i seks minutter.

Tilsett romtemperert smør, cirka 1 spiseskje om gangen, og la smøret arbeide seg inn i deigen. Tilsett salt og øk hastigheten på kjøkkenmaskinen. Kna i ytterligere cirka 5 minutter.

Legg deigen i en bolle med plastfolie over. Kaldhev deigen i kjøleskapet natten over, eller i minst 12 timer.

Kanelboller

Legg den kalde deigen på et melet bakebord, og jobb raskt før den blir romtemperert. Årsaken er at det er mye smør i deigen, dermed blir den myk og vanskeligere å jobbe med om den blir for varm.

Varm ovnen til 240 grader, varmluft.

Kjevle ut deigen til den er cirka 5 millimeter tynn. Ha på sjenerøst med smør, sukker og dryss over masse kanel. Rull deigen sammen til en rull.

Del opp kanelbollene. Du kan velge om du vil snurre dem til en knute, eller beholde dem som en vanlig rull. Legg på en stekeplate og ha over et rent kjøkkenhåndkle. La bollene heve til dobbel størrelse og pensle så med et vispet egg og topp med perlesukker.

Stek bollene i midten av ovnen i cirka 8 minutter.

Tips

Kilde: Tareq Taylor i TV-serien «Matlykke»/SVT