Indisk madras curry med søtpoteter og linser

Madras curry med søtpoteter og linser.

Foto: SVT

Indisk madras curry med søtpoteter og linser

Denne retten er enkel og fort å lage.

– Den er absolutt en av mine favorittcurrys, supergodt, sier kokken Tareq Taylor.

Slik gjør du

Begynn med krydderblandingen. Bland all krydder i en liten skål.

Skrell hvitløk, ingefær og løk. Skjær dem i grove biter. Skjær chilien i skiver. Legg løkblandingen sammen med chilien i en bolle og bland alt til en jevn masse med stavmikser.

Fres løkblandingen i olje i cirka 2 minutter. Tilsett krydder, smak deg fram til mengden. Fres i to minutter til.

Skrell søtpotetene og skjær dem i grove biter, cirka 3x3 centimeter. Ha dem i en gryte sammen med alle ingrediensene utenom spinaten. La det koke under lokk til potetene er møre, cirka 20 minutter.

Vend inn spinaten til slutt. Vel bekomme!

Kilde: Tareq Taylor i TV-serien «Matlykke»/SVT