Marsipangriser

Lag dine egne marsipangriser. Kan hende det er en av disse som er mandelpresangen?

Foto: Fra TV-serien Det søte juleliv / DR

Marsipangriser

Mette Blomsterberg hjelper deg med å lage dine egne søte marsipangriser til jul. Oppskriften gir fire griser.

Slik gjør du

Hver grisekropp med hode skal veie ca. 40 gram.
Først lages en helt rund og glatt kule. Denne runde, glatte kulen trilles ut til en avlang, tykk pølse.

Det er viktig at du under hele prosessen setter så få fingeravtrykk som mulig. Bruk håndflatene og håndroten i stedet for fingrene.

Form trynet ved å forme den ene enden av den avlange pølsen så den får en slags flaskefasong. Trykk trynet flatt med en liten finger. Lag to nesebor med en modellerpinne.

Lag to små like store runde baller til ørene. Hver lille kule formes til en dråpe. Hver dråpe markeres med en modellerpinne i midten, så kløften i øret dannes. Fest begge ørene med litt eggehvite som lim og trykk ørene fast.

Husk å gi god plass til øynene. Hull til øynene lages med modellerpinne. Snu grisen og sett på fire mandler til bein. Dypp gjerne mandlene i litt eggehvite. Halen lages av en lang tynn pølse - tynnest ytterst. Sett på halen, krøllet og fin.

Glasur og øyne
Melis og litt eggehvite piskes hvitt og luftig med en håndmikser. Glasuren er ferdig når konsistensen er luftig, hvit og ikke flyter sammen når piskingen stopper. Glasuren has i et lite kremmerhus (bruk bakepapir) og hullene til øynene fylles helt med glasur. Vær nøye.

Til slutt, fyll den smeltede sjokoladen i et kremmerhus og lag den lille prikken til pupill i øynene. Vær forsiktig.

La glasuren tørke noen timer før grisene pakkes inn eller ned. De tåler ikke mye før de har tørket.

Tips

Se også: Alle oppskriftene fra Det søte juleliv

Kilde: Mette Blomsterberg i TV-serien Det søte juleliv/DR