Pasta Arrabbiata

Smakfull pasta med squash, tomater, basilikum og persille. Her er cherrytomater også lagt til til slutt.

Foto: Eva Robild / SVT

Pasta Arrabbiata med penne og squash

Denne oppskriften er en vegetarrett med squash og smakfull tomatsaus. Arrabbiata er italiensk for sint, så jo mer chili du har i sausen, jo mer arrabbiata blir den.

Slik gjør du

Tomatsaus

Skåld tomatene og trekk av skallet. Finhakk løk, hvitløk, chili, timian, persillestilker og stangselleri.

Varm opp olivenolje, og brun hvitløk og chili i oljen. Tilsett resten av de hakkede ingrediensene. Fres i noen minutter, og tilsett så hvitvin.

Skjær opp de friske tomatene, og tilsett dem. Ha på salt og pepper etter smak. La det koke inn til tomatene er kokt helt i stykker.

Finhakk basilikumbladene og persillebladene. Rør bladene inn i den ferdige tomatsausen.

Pasta

Kok pastaen i rikelig med saltet vann. Hell av vannet, men ikke skyll pastaen.

Squash

Skjær squash i staver som har samme størrelse og form som pastaen. Varm opp olivenoljen i en stekepanne. Stek squashstavene på høy varme til de får fin farge.

Pasta Arrabbiata

Bland sammen pasta, squash og tomatsaus. Server med revet parmesan.

Tips

  • Penne og squash i samme størrelse gjør at de blander seg godt. Husk at pastaen blir større når den blir kokt.
  • Tareq Taylor er opptatt av kvaliteten på pastaen. Den skal inneholde mye protein.

Kilde: Tareq Taylor i tv-serien Hygge i hagen/SVT