Søtpotettoast med cashewpesto, squash og granateple

Ristede skiver av søtpotet er godt med både salt og søtt pålegg.

Foto: Charlotte Nilsen/@veglifecharlie

Søtpotet-toast med cashew­pesto og squash

Visste du at du kan lage toast av søtpotet? Rist skiver i ovnen til de blir myke, og topp med denne cashewpestoen og squash – eller andre ting!

Slik gjør du

Skjær søtpoteter i ca. 1 cm skiver, pensle med litt rapsolje, og stek på 225 grader i ca. 20 min.

Lag pestoen. Kjør alle ingrediensene i en håndmikser/blender til konsistensen du ønsker.

Pestoen kan brukes til det meste - på brødskiven, i pasta, på salaten, i en bowl og til omtrent hvilken som helst middag som tilbehør.

Skjær squashen i strimler med en ostehøvel og stek på høy varme med litt rapsolje, salt og pepper i noen få minutter/til den har «sunket» sammen.

Rensk granateplet og kutt opp vårløk.

Dander søtpotetskivene med pesto, squashstrimler, granateple, vårløk, en skvis lime og hampefrø.

Tips

Søtpotet-toast fungerer med både salt og søt topping. Prøv peanøttsmør og banan! Eller egg og avokado.

Kilde: Charlotte Nilsen/@veglifecharlie