Italiensk tomatsuppe med grønnsaker, bønner og pasta

Gjør tomatsuppa til en restefest, og nyt middagen med ekstra god samvittighet.

Foto: Mia Frogner / Green Bonanza

Italiensk tomat­suppe med grønnsaker, bønner og pasta

Det aller beste med denne suppa, er at du kan lage den med det meste av grønnsaker, tomater, bønner og pasta. Med andre ord den perfekte suppa, som rett og slett er en restefest.

Slik gjør du

Basen til denne suppa er en klassisk mirepoix, altså løk, selleristang og gulrot. De fleste har løk og gulrot i hus, men ikke selleristang – det går helt bra uten. Ha olivenolje i en gryte, og ha oppi grovhakket løk, selleri (hvis du bruker) og gulrot med en klype salt. La det surre mens du finhakker hvitløk, og ha den over når løken er mør.

Nå har du en perfekt base til det meste av grønnsaker. Jeg bruker en hel squash, men du kan også bruke brokkoli og blomkål i små buketter, aubergine, søtpotet, rotgrønnsaker, purre, spinat og grønnkål (den har du i så fall imot slutten av koketiden). Alt går!

Kutt grønnsakene du skal bruke i passe store terninger, og ha de oppi gryta sammen med chiliflak. Husk at harde grønnsaker trenger lenger koketid enn myke grønnsaker. La de surre noen minutter før du har over en boks med tomat (husk å skyll ut av den med litt vann, så du får med alt), grønnsakbuljong, og bønner. Jeg bruker smørbønner, men alle slags bønner går bra, bruk det du har! Ha i sukker, en klype salt og noen grove runder pepper, og la det småkoke i 10-15 minutter.

Ha deretter oppi småpasta, og kok suppa til pastaen er al dente. Sett gryta på bordet, og spis den gjerne sammen med brød eller rundstykker. Suppa kan fint fryses, men da lar du være å ha i pasta før frysing.

Kilde: Mia Frogner/Greenbonanza.com