Grønnsakpannekaker

Grønnsakpannekaker med yoghurtdressing.

Foto: Inger Johanne Stenberg / NRK

Grønnsak­pannekaker

Disse lappene kan fylles med nesten alle slags grønnsaker, ost og kjøtt. Ta det du har i skapet, og vips så skal du se at også barna vil ha grønnsaker.

Slik gjør du

Hakk grønnsakene i små biter. Squash kan med fordel rives grovt med rivjern, eller ved hjelp av mandolin. Ha grønnsaker, ost og kjøtt i en stor bolle.

Ha i mel og rør rundt. Tilsett bakepulver og natron. Lag en fordypning i midten og tilsett egg og melk. Bland godt, og la gjerne røra stå i fem-ti minutter for å svelle.

Bruk stekepanne med slippbelegg eller takke, da trenger du ikke fett å steke i. Prøv deg frem på størrelsen. Ti centimeter i diameter pleier å være veldig greit.

Snu pannekakene når de stivner litt i kanten, og røren begynner å boble.

Tips

Bytt gjerne ut ost og kjøtt med mer smaksrike varianter om det skal serveres til voksne. Både chorizo, bacon, fetaost og manchego vil fungere veldig bra.

Server gjerne med yoghurtdressing (på bildet). Det lager du enkelt ved å blande yoghurt med sitronsaft, salt og pepper etter smak.