Seibiff med løk og rømmesaus

Lise Finckenhagen serverer seibiff med mange sorter løk, rømmesaus og gulrotpuré.

Foto: Tone Rieber-Mohn / NRK

Seibiff med løk og rømmesaus

Lise Finckenhagen gjør en vri på løk og saus til seibiffen. Hun bruker flere sorter løk som stekes sammen med smør og en klype sukker. Rømmesausen lager hun i pannen etter at seien er stekt.

Slik gjør du

Løkblanding

Rens og skjær løken i kløfter, og purren i grove skiver.
Smelt smøret i en stor stekepanne og fres løken. Dryss over sukkeret, og la løken surre over middels varme til den blir gyllen og bløt. Tilsett purren underveis i stekingen. Smak til med salt og pepper.

Stekt seibiff med rømmesaus

Napp ut eventuelle ben i fileten og del den i fire jevne stykker. Krydre med salt og pepper og vend stykkene i mel. Smelt en god klatt smør i en stor og varm stekepanne. Stek seibiffene 2-3 minutter på hver side. Tiden er avhengig av tykkelsen på fileten. Løft ut seibiffene, men ikke vask pannen.

Hell rømmen i pannen. Gi sausen et oppkok og smak til med salt, pepper og sitron. Tilsett hakket gressløk, dander og server.

Tips

Som en liten vri kan du steke en håndfull delte steinfrie grønne druer i litt olje og blande druene sammen med den stekte løken.

Gulrotpuré er fint tilbehør, gjerne kokt med litt ferskpresset appelsinsaft.

Kilde: Lise Finckenhagen i «Jacobsen»