Slik gjør du
Løkblanding
Rens og skjær løken i kløfter, og purren i grove skiver.
Smelt smøret i en stor stekepanne og fres løken. Dryss over sukkeret, og la løken surre over middels varme til den blir gyllen og bløt. Tilsett purren underveis i stekingen. Smak til med salt og pepper.
Stekt seibiff med rømmesaus
Napp ut eventuelle ben i fileten og del den i fire jevne stykker. Krydre med salt og pepper og vend stykkene i mel. Smelt en god klatt smør i en stor og varm stekepanne. Stek seibiffene 2-3 minutter på hver side. Tiden er avhengig av tykkelsen på fileten. Løft ut seibiffene, men ikke vask pannen.
Hell rømmen i pannen. Gi sausen et oppkok og smak til med salt, pepper og sitron. Tilsett hakket gressløk, dander og server.
Tips
Som en liten vri kan du steke en håndfull delte steinfrie grønne druer i litt olje og blande druene sammen med den stekte løken.
Gulrotpuré er fint tilbehør, gjerne kokt med litt ferskpresset appelsinsaft.