Sommarfest med rekerestar Det er lite som er meir sommar enn herlege reker på bryggekanten. Og ofte sit du igjen med restar. Desse kan bli dei lekraste rettene, leikande lett er det òg. Av Ingvill Bjorland
Våre beste av havet sine rettar Vi er velsigna med ein stor blå åker, og han gir og gir. Du kan leike og fornye deg i det uendelege med fiske- og skaldyrretter – frå enkle og kjappe måltid til forseggjord matkunst. Av Ingvill Bjorland
Fiskesupper fra hele verden Vi elsker fiskesuppe. Den fra Bergen, den indiske og franske. Den raske og den fra bunnen. Gastronomen imponerer også. Kanskje du skulle prøve en ny variant? Av Ingvill Bjorland
Spicy scampi med kokos, honning, soya og lime Denne sofistikerte og koko-deilige scampiretten med kokos fikk jeg servert langt inne på Finnmarksvidda. Etter en time med snøskuter åpenbarer en liten koselig hytte seg. Der serverer globetrotter og matelsker Sander Jakola meg min nye favoritt.
Reke-manko sender prisen til himmels 300 kroner kiloen for reker. Det kan bli prisen innan kort tid. Bransjen fortvilar over rekemangel og forskerne klør seg i hodet. Av Elisabeth Sandve
Hot rekesalat Familien Johnsen mener de beste rekene kommer fra Lyngen i Troms. Mor Hanne Sofie har vært på kokkekurs i Thailand og har tatt med seg smaken derfra til denne rekesalaten.
Fiskesuppe med sprøstekt parmesanbrød Enkel og lettlaget, men utrolig smaksrik, fiskesuppe på sei og reker. Den gir deg en følelse av luksus, spesielt med det gode brødet til.
Reker på calabrisk vis 'Nduja er en smørbar salamipølse laget med sterk chili fra Calabria. Den er sterk, søt og med røyksmak og passer perfekt i sauser eller som pålegg på brød. 'Nduja setter smaken på denne retten med reker fra Middelhavet.
Rekerøre Reker, egg, rødløk og dill i en herlig røre som passer til festen. Bruk den til koldtbordet, som forrett eller bare som ekstra godt pålegg.