Lær deg triksene som gjør rognebær spiselig De er sure, trenger helst en frostnatt, og fungerer ikke uten sukker. Likevel: Rognebær burde vi spist oftere, mener både botanikeren og kokken. Av Mari Rollag Evensen, Eirin Larsen og Anders Fehn
Salat med grønnkål, rognebærgelé, sylta grønnsaker og stekt ost Salat med høstgrønnsaker og terninger av rognebærgelé blir fargesprakende på tallerkenen, og smaker både søtt og syrlig.
Rognebærgelé med eple Rognebærgelé med agarpulver kan både skjæres i terninger eller kjøres i blender til den blir flytende. Oppskrift fra Gastronomisk Institutt.
Gulrotdrikk med rognebær og epler Det søte i gulroten, de bitre rognebærene og de syrlige eplene passer godt sammen. Her får du oppskriften på en frisk gulrotdrikk fra Claus Meyer.
Smørbrød: Solen skinner på Jacobsen Lise Finckenhagen er inspirert av det danske smørbrødet «Sol over Gudhjem», som er en bornholmsk spesialitet med røykt sild og eggeplomme. Hun har laget sin egen variant og kaller den «Solen skinner på Jacobsen».
Luksusskolebrød Disse skolebrødene er ekstra store og har mer av alt det gode. Du kan benytte enten hjemmelaget eller ferdigkjøpt vaniljekrem.
Potetmos med brokkoli og mandeldryss Lag en vri på potetmosen ved å mose poteter og brokkoli sammen. I tillegg til at det er sunt, får du en lekker farge på tilbehøret.
Stekt ris med kylling Stekt ris er veldig populært i store deler av Asia. Det er kjapt å lage, og passer til både lunsj og middag. Her får du saftig kylling, fargerikt tilbehør og de gode smakene er enkle å like for både store og små.
Lynstekt biff med brokkoli, vårløk, pepper og hvitløk Tynne biffstrimler, brokkoli, vårløk og asiatiske sauser er Lise Finckenhagens gode middagsforslag.
Eplemuffins med vaniljekrem Eplekake i porsjonsformer. Lise Finckenhagens eplemuffins toppet med vaniljekrem.