Røstipoteter med rødbeter, geitost og søtsur honning

Røstipoteter med rødbeter servert med salat, hvit geitost, valnøtter og tynne skiver polkabete og gulbete.

Foto: Fra TV-serien Hygge i hagen / SVT

Røstipoteter med rødbeter, geitost og søtsur honning

Har du prøvd å steke kaker laget bare av revne poteter og rødbeter? Tareq Taylor serverer råraka eller røstipoteter med geitost, valnøtter og enkel salat.

Slik gjør du

Skrell potetene og rødbetene. Riv dem fint på et rivjern. Bland godt sammen i en bolle og ha på litt salt, ca. 1/2 ts. Formes til små kaker og stekes sprø i rikelig med smør.

Kok sammen honning og hvitvinseddik til konsistensen er lett sirupsaktig.

Legg røstipotetene på tallerkener, ha på biter av geitost og pynt med karse, valnøtter og feltsalat. Legg på tynne skiver av gulbete og polkabete. Avslutt med å dryppe den søtsure honningen over.

Tips

Råraka er en svensk matrett laget av revne poteter som formes til store kaker og stekes. Råraka kan vi kalle røstipoteter, og de serveres i Sverige ofte med stekt flesk og tyttebærsyltetøy.

Kilde: Tareq Taylor i TV-serien Hygge i hagen/SVT