NRK Meny
Laster innhold, vennligst vent..
Video Kjartan Skjelde lager byggotto

Den kremede byggottoen får finskåret pære, valnøtter og blåmuggost på toppen.

Risotto med byggryn med kål, pære og oster

Den nordiske varianten av risotto lager Kjartan Skjelde med bygg. Derfor kaller han den byggotto og serverer den med pære, valnøtter, ost og hodekål.

Slik gjør du

Sauter byggryna med rødløk og smør i 5 min på svak varme. Spe med vann i fire omganger, i ca. 45 min til gryna er møre og vannet er kokt inn.

Skru ned varmen og rør inn kremost, smør, geitost og rømme slik at det får konsistens som en risotto. Vend inn finsnittet kål og smak til med sukker, salt og epleeddik (evt. finhakket rosmarin).

Topping
Bland honningen med eddik og olje i en bolle. Tilsett biter av blåskimmelost, pærer kuttet i staver og toastede valnøtter. Bland lett og smak til med grovt salt. Anrettes over byggottoen sammen med stangselleriblader.

Tips

Se også: Alle oppskriftene fra Den nordiske smaken

Kilde: Kjartan Skjelde i TV-serien Den nordiske smaken