Hopp til innhold

Grøt – det ultimate måltid

Grøt er ideelt både til frokost, lunsj, kveldskos eller som niste på tur. «Übersunt» og nydelig godt. Gjort på 1-2-3.

Over-natten-grøt med havre, bygg og bringebær

Noen ganger trenge vi en «heads up» på hvor godt og genialt grøt er.

Foto: Tone Rieber-Mohn / NRK

Lag ukens frokoster søndag kveld og stå opp til luksusfølelsen av ferdig frokost. På toppen: Frukt, frø og bær med mye smak.

Grøt har massevis av vitaminer, mineraler, antioksidanter og langsomme karbohydrater. Denne med bokhvete er en glutenfri næringsbombe.

Godt for magen. Kostfiber bidrar til at magen og fordøyelsen fungerer godt. Dette er gourmetvarianten.

Det er også billig, lekende lett og kjapp mat. Bruk det du har; yoghurt, vann og melk med ulike smaker. Denne er med kokosmelk.

Du kan velge og vrake blant ulike typer grøter, finn dine favoritter. Og spis gjerne grøt før en treningsøkt, du blir fort mett – og det varer lenge.

«Det er bettre at eta grøt tilsammans, enn biff ensam». Og disse fiberrike grøtene gjør at du spiser mindre og at blodsukkeret holder seg jevnt.

Du kan variere i det uendelige. Kanel, vanilje, frø, bær frukter. Det er omtrent umulig å gjøre feil.

Grøt laget med havre eller bygg inneholder betaglukaner som bidrar til å senke kolesterolet i blodet.

Kremete, silkemyk og smakfull. Prøv.