Grøt – det ultimate måltid Grøt er ideelt både til frokost, lunsj, kveldskos eller som niste på tur. «Übersunt» og nydelig godt. Gjort på 1-2-3. Av Ingvill Bjorland
Fløyelsgrøt med havre Fløyelsgrøt vekker gode barndomsminner hos mange. Her er hvetemel byttet ut med havremel. Det gjør grøten sunnere og den metter lengre.
Turkost med energi Kokk Julie Kristin Folke-Olsen oppfordrar oss til å bruka nærområda våre til turgåing. Ho meiner òg turen blir finare om du lagar maten ute i naturen.
Grøt med røykt rug Rug som ristes eller røykristes holder seg lenge i et tett glass i skapet. Hvorfor ikke koke ruggrøt til middag?
Frøgrøt med aprikos og pistasj Paul Svensson bruker forskjellige typer frø når han lager en sunn og god grøt.
Sandras morgengrøt Kremete, silkemyk og smakfull. Når grøten får koke langsomt blir den ikke klumpete, men bare god, mettende og en fin start på dagen.
Kinesisk inspirert risgrøt – congee Congee serveres ikke med sukker og kanel, men med salt tilbehør. Lise Finckenhagen bruker blant annet dråper av sesamolje og soyasaus.
Risengrynsgrøt med kokosmelk Drømmer du om fløyelsmyk risengrynsgrøt, men kan ikke, eller vil ikke, lage den med melkeprodukter? Det er ikke noe problem – trikset ligger i en boks med kokosmelk, ifølge Mia Frogner.
Havregrøt med eplekompott Frokosten som gir deg en god start på dagen. Denne sunne og lekre havregrøten toppes med sprø rugbrødsmuler, yoghurt og frisk mynte.
Supertynn Club sandwich Et klassisk smørbrød i sin beste utgave, med alle smaker i hver eneste bit. Til lunsj eller som en kveldsrett – prøv Strömsös supertynne club sandwich!
Fylte og panerte svinekoteletter med varme plommer Svinekoteletter, blåmuggost og varme plommer er en god kombinasjon. Oppskrift fra Lise Finckenhagen.
Fårikål fra Lise Finckenhagen Høsten har for alvor kommet og dermed er det tid for fårikål. Prøv oppskriften til Lise Finckenhagen.
Nydelige lammeskanker Mens lammeskankene godgjør seg i ovnen har du tid til å dekke bord og forberede festen. Oppskriften får du fra Lise Finckenhagen.
Tilslørte plommer Tilslørte bondepiker lages vanligvis med eplekompott. I denne oppskriften med plommekompott krydrer Lise Finckenhagen plommene med vanilje, kanel og kardemomme.
Lun epleterte Lise Finckenhagen lager tertebunnen først, før hun fyller den med norske, syrlige epler som har kost seg i smør, sukker og vanilje.