Grøt med røykt rug Rug som ristes eller røykristes holder seg lenge i et tett glass i skapet. Hvorfor ikke koke ruggrøt til middag?
Frøgrøt med aprikos og pistasj Paul Svensson bruker forskjellige typer frø når han lager en sunn og god grøt.
Sandras morgengrøt Kremete, silkemyk og smakfull. Når grøten får koke langsomt blir den ikke klumpete, men bare god, mettende og en fin start på dagen.
Kinesisk inspirert risgrøt – congee Congee serveres ikke med sukker og kanel, men med salt tilbehør. Lise Finckenhagen bruker blant annet dråper av sesamolje og soyasaus.
Risengrynsgrøt uten melk Drømmer du om fløyelsmyk risengrynsgrøt, men kan ikke, eller vil ikke, lage den med melkeprodukter? Det er ikke noe problem – trikset ligger i en boks med kokosmelk, ifølge Mia Frogner.
Havregrøt med eplekompott Frokosten som gir deg en god start på dagen. Denne sunne og lekre havregrøten toppes med sprø rugbrødsmuler, yoghurt og frisk mynte.
Havregrøt med svarthavre, blåbær og kokos Svarthavre er en svært gammel kornart, som nå dyrkes i Norge igjen. I denne oppskriften brukes svarthavre sammen med blåbær og kokos. Havregryn som er kuttet med kniver – steel cut – gir en annen konsistens enn vanlig valsede havregryn.
Fløyelsgrøt med kulturmelk Lise Finckenhagen kaller grøten med mel og kulturmelk for «kulturgrøt». Den blir litt friskere og syrligere enn den vanlige fløyelsgrøten.
Nikkas rømmegrøt Glem både mål og vekt, for her brukes bare øyemål og smakssans! Nikkas rømmegrøt har koketid på omtrent en time.
Salte, spicy mandler Sprø, salte og litt sterke mandler er snacks de fleste har vanskelig for å la stå i fred. I denne oppskriften kan du velge mellom kajennepepper, chili og røykt paprika.
Sitron- og pistasjkjeks Hvis du fryser deigen til disse gode sitron- og pistasjkjeksene, kan du få dem nystekte hver gang de skal serveres. Oppskrift fra Lise Finckenhagen.
Bygg- og kikertsalat Dette er en middagssalat som kan spises alene eller brukes som tilbehør. Lager du litt ekstra, er den god som lunsj dagen etter.
Kylling med gulrot, ramsløk og bukkehornsfrø Hele kyllingen blir brukt i Tareq Taylors oppskrift med gulrot, ramsløk og knutekål. Det kokes fond av kyllingskroget som blir til nydelig saus.
Rabarbrasmuldrepai med bringebær, ingefær og vanilje Når vi skal feire vår og sommer er rabarbra en selvsagt ingrediens. Lise Finckenhagen lager mørdeig til paibunnen og smuldredeig til lokket. Og mellom de to lagene blander hun rabarbra, bringebær, ingefær og vaniljefrø.
Asparges med skinke og hollandés Asparges og hollandéssaus passer ypperlig sammen. Lise Finckenhagen serverer asparges med saus og noen skiver god spekeskinke.