Chili sin carne med ris, tortillachips, guacamole og cashewrømme

Denne veganske versjonen er full av smak.

Foto: CHARLOTTE NILSEN/@VEGLIFECHARLIE

Rask chili sin carne med cashewrømme

Alle elsker mexikansk, og denne gryteretten er perfekt hverdagsmat. Charlotte Nilsens oppskrift på plantebasert chili sin carne er rask og enkel.

Slik gjør du

Sett først brun ris til koking (dette tar omtrent 30 min). Bruker du hvit ris kan du drøye kokingen til det er ca. 10 min til du er ferdig med middagen.

Legg cashewnøttene i en skål dekt med kokende vann i minst 10 min. Disse skal bli myke i konsistensen.

Finn frem en kjele. Hakk løk og chili, og stek i en panne/gryte med olje til løken har blitt gyllen. Tilsett krydderblandingen og stek et par minutter til.

Ha i tomatpuré og hakkede tomater. Skyll mais og bønner, og ha det over i gryta. La putre en god stund (til risen er ferdig), slik at smakene får satt seg. Tilsett paprika mot slutten.

Til hjemmelagde tortillachips bruker du tortillalefser som du skjærer i «trekanter» med en kniv eller et pizzahjul. Legg på et bakepapir, masser inn i olje, salt, pepper & paprikapulver.

Stek på 225 grader over- og undervarme i ca 5-7 min. Følg med! Det går fort.

Start på cashewrømmen. Kjør cashewnøttene i blender med alle ingrediensene og ca. 1 dl av bløtleggingsvannet. Legg til mer av bløtleggingsvannet til du får ønsket konsistens på «rømmen».

Til guacamole: Hakk rødløk, og finhakk chili og koriander. Ha alle ingrediensene til guacamole i en skål og mos god med en gaffel.

Dander chiligryta med brun ris, og topp med cashewrømme, guacamole og mer koriander, lime & pepper.

Tips

  • Topp med koriander, lime og pepper!
  • Denne kan enkelt fryses ned i porsjoner

Kilde: Charlotte Nilsen/@veglifecharlie