Slik gjør du
Marengs
Forvarm ovnen på 120 grader over- og undervarme.
Ha i eggehviten i en ren bolle. Det er veldig viktig at bollen er helt ren. Pisk eggehvitene sakte med saltet til det dannes et mykt skum. Skru opp hastigheten til boblene er små og jevne. Når skummet danner stive topper tilsettes sukkeret litt om gangen. Pisk til sukkeret er oppløst. NB! Ikke pisk marengsen for lenge, da kan den bli kornete.
Ha i hvitvinseddiken til slutt. Du skal kunne holde bollen over hodet uten at innholdet renner ut.
Legg marengsen på bakepapir i en stor sirkel, 2-3 cm høy. Sett den på nederste rille i ovnen. Stekes i 90 minutter. Etter 90 minutter slår du av ovnen og lar kaken stå i ovnen til dagen etter, med døren på gløtt.
Pavlova
Kremfløten stivpiskes med litt sukker og frøene fra vaniljestangen.
Del jordbærene i to, skjær stjernefrukten i skiver og skrap ut innmaten av pasjonsfrukten.
Legg kremen midt på marengsen i en haug. Legg iskuler i midten og utover slik at kremen glir utover kaken. Så er det bare å fylle på med bær og frukt. Pynt med kjørvel.