Pavlova de luxe

Pavlova med iskrem, krem, bær og frukt. Det er bare å lesse på!

Foto: Jan-Kristian Vikeiane Schriwer / NRK

Pavlova de luxe

Marengsen må du lage dagen før. Men resten skal på plass like før kaken skal serveres. Jonathan Romanos oppskrift på pavlova er med iskrem og hauger med frukt og bær.

Slik gjør du

Marengs

Forvarm ovnen på 120 grader over- og undervarme.

Ha i eggehviten i en ren bolle. Det er veldig viktig at bollen er helt ren. Pisk eggehvitene sakte med saltet til det dannes et mykt skum. Skru opp hastigheten til boblene er små og jevne. Når skummet danner stive topper tilsettes sukkeret litt om gangen. Pisk til sukkeret er oppløst. NB! Ikke pisk marengsen for lenge, da kan den bli kornete.

Ha i hvitvinseddiken til slutt. Du skal kunne holde bollen over hodet uten at innholdet renner ut.

Legg marengsen på bakepapir i en stor sirkel, 2-3 cm høy. Sett den på nederste rille i ovnen. Stekes i 90 minutter. Etter 90 minutter slår du av ovnen og lar kaken stå i ovnen til dagen etter, med døren på gløtt.

Pavlova

Kremfløten stivpiskes med litt sukker og frøene fra vaniljestangen.

Del jordbærene i to, skjær stjernefrukten i skiver og skrap ut innmaten av pasjonsfrukten.

Legg kremen midt på marengsen i en haug. Legg iskuler i midten og utover slik at kremen glir utover kaken. Så er det bare å fylle på med bær og frukt. Pynt med kjørvel.

Kilde: Jonathan Romano i «Gratulerer med dagen!» på NRK1