Pasta med krabbe og prosecco

Det skal ikke være parmesan på pasta med krabbe, men gjerne litt revet sitronskall.

Foto: Fra TV-serien Ginos italienske fristelser / ITV

Pasta med krabbe og prosecco

Hvis du spør Gino D'Acampo om hvor han drømmer om å lage mat, så er svaret enkelt: Venezia. Og du kan ikke være i Venezia uten å åpne en flaske prosecco. Gino bruker prosecco sammen med krabbe til en fristende pastarett.

Slik gjør du

Kok linguini i kokende vann med salt til pastaen er al dente.

Finhakk hvitløk og chili. Del tomatene i to. Ha hvitløk, olivenolje og chili i en kald panne. Sett på varmen og la hvitløk og chili stekes forsiktig i ett minutt. Tilsett tomatene og stek videre i to minutter til, akkurat til de begynner å bli myke uten å koke helt i stykker. Kjør på med varme og ha i prosecco. La det koke opp og koke inn til nesten ingenting.

Del oliven i to og grovhakk persillen. Ha krabbekjøttet, oliven og persille i pannen. Skru av varmen. Flytt pastaen over i krabbesausen med en kjøkkentang og bland godt sammen.

Riv sitronskall over. Server linguine med krabbe med et glass frisk, kald prosecco.

Kilde: Gino D'Acampo i TV-serien «Ginos italienske fristelser»