Pannestekt torsk med ertepure og chorizo

Lise Finckenhagen elsker det sprøstekte skinnet. Skinnet må skrapes godt, men det er det verdt.

Foto: Tone G. Johannesen / NRK

Pannestekt torsk med ertepuré og chorizo

Stekt torsk med ertepuré og pølse med god smak er Lise Finckenhagens middagstips.

Slik gjør du

Dryss fiskefileten med et jevnt lag grovt salt. La den ligge med saltet på i ca. 20 minutter. Skyll fisken godt i kaldt vann og klapp fileten tørr med kjøkkenpapir. Del fileten i fire jevne stykker.

Kok opp ertene med litt vann, en skje smør og en klype salt. La ertene koke et par minutter. Hell av og ta vare på litt av kokevannet. Kjør ertene til en tykk pure med en stavmikser, spe ev. med litt av kokevannet. Smak pureen til med salt og pepper.

Skjær pølsen i små biter og aprikosene i små terninger. Stek pølsebitene i god klatt smør, eller en klunk olivenolje, over middels varme. Det skal syde, ikke stekes hardt. Ha i aprikosen underveis. Bland inn gressløk rett før servering.

Ha litt olje i en stor og varm stekepanne. Legg i fiskestykkene med skinnsiden ned i pannen. Stek på skinnsiden i ca. 5 minutter over middels høy varme. Når skinnet er sprøtt og gyllent snur du fisken og steker et par minutter på den andre siden. Torsken er klar i det øyeblikket den flaker seg ved et lett trykk.

Tips

Serveres med kokte, gode poteter i skiver blandet med litt olivenolje, noen dråper sitronsaft, flaksalt og gjerne litt babyspinat, brønnkarse eller ruccolasalat.

Se også: Flere oppskrifter fra Nitimen

Kilde: Lise Finckenhagen i Nitimen