NRK Meny
Rotgrønnsaker
Foto: Hanne Hoftun / NRK

Ovnsbakte rotgrønnsaker

Bakte rotgrønnsaker passer godt som tilbehør til stekt kjøtt og fisk. Her får de følge av kuler av snøfrisk-ost med valnøtter.

Slik gjør du

Skrell og skjær rotfruktene i jevne biter.
Legg dem utover i en stor ildfast form. Tilsett timian, smør, olivenolje og press over sitronsaft.
Drypp over honning og krydre godt med salt og pepper.

Bak rotfruktene ved 210 ºC til de er møre, ca. 30 minutter.
Fordel rotfruktene på tallerkener.

Form osten til fire egg ved hjelp av to spiseskjeer og rull eggene i hakkede hasselnøtter.
Varm osten et par minutter i ovn og server den lune osten på grønnsakene. Pynt med biter av spekeskinke og frisk timian.

Tips

Miks rotfrukter etter smak og behag, dette er bare et utgangspunkt. De bakte rotfruktene passer utmerket som tilbehør til stekt fisk og kjøtt.

Kilde: Lise Finckenhagen