Laster innhold, vennligst vent..
Betesalat med appelsin og feta

Betene kan gjerne ligge en god stund i dressingen før du setter salaten sammen.

Foto: Tone Rieber-Mohn / NRK

Betesalat med appelsin og feta

Rødbeter kan være mer enn syltede skiver som ekstra smak på brødskivene. Lise Finckenhagen bruker ferske rødbeter og gulbeter i salaten med appelsiner og fetaost.

Slik gjør du

Vask og kok betene helt møre. Hell av vannet, la betene få avkjøle seg noen før du skraper/gnir av skallet. Skjær betene i jevne biter eller båter.

Visp sammen alle ingrediensene unntatt urtene til dressingen og smak dressingen til med salt og kvernet pepper. Hell dressingen over betene, bland godt og la gjerne betene «marinere» en halvtimes tid før du tilsetter hakkede urter.

Skrell appelsinene og skjær dem i tynne skiver eller hinnefrie «fileter». Bland appelsinene sammen med betene.

Anrett salaten på et stort fat eller tallerkener, legg på beteblandingen og topp med smuldret fetaost og gresskarkjerner. Pynt gjerne med litt ekstra urter og server.

Tips

  • Betene trenger lang tid på å bli kokt helt møre.
  • Kok gjerne rødebetene for seg.
  • Bruk engangshansker hvis du er redd for rødfargen fra rødbetene.
  • Varmrøykt laks eller ørret på toppen gjør salaten til et helt måltid.

Kilde: Lise Finckenhagen i radioprogrammet «Holm»/NRK P1+