Fritert osteboller med tørket reinkjøtt Fyldig osteblanding sammen med salt, tørket kjøtt og rørte tyttebær passer veldig godt sammen. Fingre vil løpe til disse friterte ostebollene – enten de serveres som forrett, på koldtbord eller som en del av tapas.
Paneer – indisk bondeost Paneer er ein fersk ost som eigentleg er det same som cottage cheese/ hytteost. Ved å presse han og kutte han i terningar, kan du bruke han i gryteretter der han gir god konsistens og smak.
Mozzarellasticks Hemmeligheten bak perfekt stekte mozzarellasticks i airfryeren er å fryse ostestengene ned før du steker dem.
Ostefylt paprika med bacon Lukten og smaken av grillet paprika er fantastisk god. Når den i tillegg er fylt med deilig smeltet ost og bacon, da har du en vinner. Perfekt å ha på tapasbordet, som forrett eller bare kos.
Ostegratinert blomkål Ostegratinert blomkål er en klassiker som Lise Finckenhagen har gjort litt annerledes. I stedet for å koke hele blomkål steker hun blomkålbuketter i ovnen. Ostesausen lages med tre sorter ost.
Fersk ost med krydder Fromage frais med søtt, surt og sterkt er Didier Corlous dessert i TV-serien Spis Vietnam.