Stekte og gylne mozzarellasticks med rennende ost utav. Står ketchup ved siden.

Smeltet ost, knasende sprøtt skall og ketchup - dette er høytid for både store og små munner.

Foto: Trude Eide Strømme / Matpåminutter

Mozzarellasticks

Hemmeligheten bak perfekt stekte mozzarellasticks i airfryeren er å fryse ostestengene ned før du steker dem.

Slik gjør du

Oppskriften er på 10 mozzarellasticks.

Begynn med å fryse stengene i minst 1–2 timer.

Rull hver ost i hvetemel, deretter i sammenvispede egg og til slutt i brødkrummen.

Forvarm airfryeren til 195 °C.

Pensle/spray med tynt lag olje i bunnen om du ikke har non-stick belegg.

Stek ostestengene i 4 minutter. Her er det viktig å følge med første gangen, for steketiden kan variere litt. Med en kraftig airfryer holder det kanskje med 185 °C.

Tips

Her kan det være en idé å lage mange når du først er i gang. Det er fint å ha digg snacks på lur som kun tar noen minutter å trylle frem.

Kilde: Trude Eide Strømme/Matpåminutter