Her har den lokale restauranten 1400 på venteliste Av Synnøve Sundby Fallmyr og Anne Sofie Rønnfeldt
Ni skjulte matskatter du kan plukke selv – Det er så mye mer digg å starte i naturen enn å pakke opp masse plastemballasje, sier kokk Astrid Regine Nässlander. Av Alexander Fredriksen-Sylte
Grillet røye med ugress Nyfanget fersk fjellfisk er vanskelig å motstå. Dette er en oppskrift med smak av vår, der vi utnytter sesongens første urter og ugress.
Kråkebolle med råreker Kokken Halvar Ellingsen prøver å få råvarene til å snakke for seg selv. I denne oppskriften brukes det rogn fra kråkeboller, rå reker og fermenterte umodne epler.
Svinenakke i kokegrop Få tak i en svinenakke fra en gris som har hatt det godt, og grav deg en kokegrop. Da har du et fantastisk utgangspunkt for å lage det møreste og beste kjøttet.
Strandsnegler kokt på primus Strandsneglene er små delikatesser som er enkle å tilberede. Litt lirking skal til for å få de små sneglene ut av skallet.
Bønner, linser og kikerter inntar norske kjøkken Bønner, linser og kikerter er sunt, godt og veldig billig. Nordmenn har virkelig åpnet øynene – og munnen – for denne belgfrukten. De siste årene har salget økt kraftig, og vi byr på de gode rettene. Av Ingvill Bjorland
Sukkerkringler Saftige og lubne kringler penslet med smør og dyppet i sukker. Kanskje ikke så rart at dette er barnas favoritt?
«Pulled chicken» Kjøtt som har ligget lenge i marinering og så i timevis på grillen blir bare helt nydelig mørt. Lise Finckenhagen gir deg oppskrift på egen kryddermiks. Hun legger kyllinglårene i eplemost den siste timen på grillen.