Slik gjør du
Kråkebollerogn
Rens ferske levende kråkeboller, klipp av undersiden og fisk ut rognen med en skje, prøv å beholde rognen så hel som mulig. Dypp rognen i vann for å fjerne eventuelle urenheter. Serveres så fersk som mulig.
Kråkebolleis
Kjør rognen med maltodextrin i blender, sil og frys i ismaskin.
Fermenterte umodne epler
Bland vann og salt. Ha saltvannet i en vakuumpose sammen med eple, vakuumer og la disse ligge ute i romtemperatur i 14 dager. Kutt eplene i tynne strimler.
Solbærbladolje
Vakuumer solbærblad, salt og olje. Kok dette på 60 grader i et døgn. Avkjøl posen på kjøl før du siler av bladene gjennom et kaffefilter.
Råreker
Be din lokale rekefisker holde av litt reker som ikke kokes. Rens disse på vanlig måte og server.
Anretning
Her kan du gjerne servere i kråkebollen. Legg litt rømme i bunnen, bruk god rømme gjerne fra en lokal bonde. Her snakker vi skikkelig rømme med så mye fett som mulig. Legg i råreke, kråkebolleisen, fermentert eple og ha over litt solbærbladolje.
Tips
Kokken leter etter balansen og sammensetningen av råvarene.
Foto: NRKHalvar ble tidenes yngste NM-vinner i kokkekunst. Nå skal han åpne en gourmetrestaurant i en liten bygd i Vesterålen, og alt står på spill.
Kilde: Halvar Ellingsen i TV-serien «Kokkeliv»/NRK