Laster innhold, vennligst vent..
Grillet røye med ugressdressing

Grillet røye med potet og dressing enkelt servert i folie.

Foto: NRK

Grillet røye med ugress

Nyfanget fersk fjellfisk er vanskelig å motstå. Dette er en oppskrift med smak av vår, der vi utnytter sesongens første urter og ugress.

Slik gjør du

Fisken

Salt fisken og fyll den med urter og smør. Plukk det du kan finne av passende ugress og urter, her er det brukt skvallerkål, kvann og engsyre. Pakk alt inn i dobbel folie og legg på grillen i noen minutter.

Dressing

Forvell engsyre og kvann. La det kjøle ned. Press ut vesken og finhakk. Bland med crème fraîche og smak til med salt og honning.

Servering

Legg opp fisk, kokte poteter og dressing på hver tallerken. Og nyt smaken av nordisk natur!

Tips

Dressing med ugress

Plukk engsyre og kvann, og bland med crème fraîche til en frisk dressing.

Foto: NRK

Kilde: Elaine Asp i TV-programmet «Kokkeliv»