Raus høstblings med roastbeef

Det er lett å se hvorfor sørlandskokken kaller dette for ei raus høstblings. Sandwichen er toppet med deilig sprø eplechips.

Foto: Rolf T. Øygarden

Raus høstblings med roastbiff

Gi brødskiven din en skikkelig raus topping med smak av høst. Less på, topp opp og nyt årets høyeste høstsmørbrød. «The more the merrier», mener sørlandskokken Rolf Øygarden.

Slik gjør du

Epleaioli

Lag epleaiolien ved å blande sammen majones, rømme, hvitløk og eple. Smak til med salt og pepper og la den stå og hvile mens du lager sandwichen.

Høstblings

Kutt et halvt syrlig eple i tynne skiver, gjerne med en mandolin. Ha på salt og pepper. Skivene stekes sprø på 120 grader på varmluft. Det tar 45-60 minutter avhengig av tykke skivene er.

Sett på en stekepanne med medium varme, ha i litt smør og stek brødet litt sprøtt. Ta et hvitløkfedd på en gaffel, og gni over den sprø brødskiven. Sett brødet til side.

Stek løken i smør i stekepanna til den blir karamellisert og gyllen. Ha i soppen og stek videre i 4-5 minutter. Ha i litt mer smør om du trenger.

Montering

Start med brødskiven, epleaiolien, roastbiff, løk- og soppblandingen og sylteagurk. Ha gjerne på litt søt sennep – før du topper sandwichen opp med eplechips, salt og pepper.

Sett tennene i den saftige og høye høstblingsen. Perfekt til lunsj!

Tips

Stek gjerne flere eplechips når du er i gang – de er veldig gode som snacks!

Kilde: Rolf Tikkanen Øygarden i Sørlandssendinga/NRK