Slik gjør du
Omnsbakt torskerygg
Start med å skrape skinnet på torskeryggen, legg skinnsida ned i ei glovarm steikepanne med olje. Bruk gjerne raps- eller solsikkeolje. Vi reknar rundt 180 gram torskerygg per person. Steik til skinnet er sprøtt. Du rekk kanskje å telje til ti!
Legg torskestykka på ei smurt plate og bak dei i omnen på 120 grader i 5–6 minutt, litt avhengig av kor tjukke stykka er. Torsken kan gjerne kvile nokre få minutt før servering.
Potetpuré
Mandelpotetene og sellerirota kokast møre i vatn og stampast til ein potetpuré. Ikkje ha salt i vatnet når du kokar potetene, då blir pureen seig. Smak til med ein klatt meierismør, litt fløyte, salt og pepar. Ha i litt hakka grasløk til slutt.
Smørsaus
Lag ein enkel smørsaus ved å koke opp vatn og fløyte, pisk inn det usalta smøret og crème fraîche. Smak til med salt.
Server omnsbakt torskerygg med potetpuré, smørsaus, gulrøter og sprø sukkererter som du så vidt har kokt i vatn.