Oksefilet med ovnsbakt gulrot

Ovnsbakt gulrot og oksekjøtt med miso.

Foto: MARIKA HILL / FIVE CORNERS PRODUCTION

Oksefilet med ovnsbakte gulrøtter

I denne retten bør du ha fint kjøtt. Da kommer alle de andre ingrediensene også til sin rett. Gulrøttene gir sødme og miso gir god smak.

Slik gjør du

Del gulrøttene i lange staver. Bland med olje og bak i ovnen på omtrent 180 grader. Tiden avhenger av størrelsen på gulrøttene, men beregn cirka 20 minutter.

Bland med persille, det grønne fra gulrøttene og noen dråper sitronsaft.

Del kjøttet i fire biffer og bank de ut slik at de er omtrent 2-3 centimeter tykke. Gni inn med miso og krydre med salt og pepper. Stek på høy varme cirka 1 minutt på hver side.

Strimle kjøttet og server.

Tips

Miso får du kjøpt i butikker med godt utvalg og i butikker som har asiatisk mat som spesialitet. Hvis du ikke får tak i, kan du bruke 2/3 soyasaus og 1/3 sesamolje.

Kilde: Filip Langhoff i TV-serien Frå jord til bord/YLE