Myke horn med ost og skinke

Horn fylt med ost og skinke som har fått et dryss med valmuefrø.

Foto: Marit Hegle

Myke fylte horn

Disse myke hornene er veldig gode som formiddagsmat eller som turmat. Du kan variere fyllet med for eksempel litt pizzasaus eller pesto, bruk det du finner i kjøleskapet ditt.

Slik gjør du

Del smøret opp i små terninger og la det bli romtemperert.

Bland halvparten av melet med salt i en bolle. Hvis du benytter tørrgjær, blander du den inn i melet. Varm melken sammen med sukkeret i en kjele til den er romtemperert. Fjern kjelen fra varmen og smuldre gjæren i melken. Hell melken over melet. Rør sammen og rør inn egget. Tilsett litt og litt mel til du har en smidig deig som ikke lenger er klissete. Elt videre i cirka 10 minutter. Så tilsetter du smøret og elter videre til du igjen har en smidig deig.

Dekk bakebollen med plastfolie og la deigen heve til dobbel størrelse.

Når deigen er ferdig hevet, deler du den i to. Ta den ene delen og kjevle den til en flat rund leiv. Del leiven i 6 like store deler i samme form som pizzastykker. Legg litt revet ost og litt skinke midt på hver del og rull sammen hver del fra den brede ytterkanten og inn til midten. Pass på at spissen kommer under hornet slik at den ikke går opp. Legg hornene på et bakepapirkledd stekebrett. Dekk med plastfolie, og la dem etterheve i cirka 30 minutter.

Gjør det samme med den andre halvdelen med deig.

Sett stekeovnen på 220 grader. Før steking pensler du hornene med et sammenpisket egg, og drysser over litt valmuefrø om du ønsker det. Stekes i cirka 10 minutter midt i ovnen.

Oppskriften gir 12 store horn.

Kilde: Marit Hegle