Marokkanske kjøttboller

Marokkanske kjøttboller i saus med erter, paprika og tomater.

Foto: Jamilla El Haddaoui

Marokkanske kjøttboller

Kjøttbollene smaker av koriander og ingefær. De koker i en saus med mye godt krydder, tomater, erter og paprika.

Slik gjør du

Bland kjøttdeig, salt, koriander og ingefær godt sammen. Form til små kjøttboller.

Rens og finhakk løk, hvitløk og tomatene. Varm en god klunk olje i en stekepanne. Tilsett grønnsakene, hakket koriander og krydder.

La det frese til grønnsakene er helt møre, og tilsett deretter olivenolje og 2 dl vann. Ha i kjøttbollene og strimlet paprika. La det småkoke i cirka 15 minutter under lokk. Rør litt underveis så det ikke fester seg i bunnen.

Tilsett deretter erter og sitronskall. La det småkoke i 10 minutter.

Dryss over fersk koriander. Serveres med brød og en frisk salat.

Tips

  • Ertene kan byttes ut med oliven

Kilde: Jamilla El Haddaoui i radioprogrammet «Holm»/NRK P1+