Makroner med sitronkrem

Makroner med sitronkrem som godteri i påskeegget.

Foto: Tone G. Johannesen / NRK

Makroner med sitronkrem

Gult er kult og til påske lager Lise Finckenhagen gule makroner med sitronkrem.

Slik gjør du

Lag først sitronkremen

Kok opp sitronsaft og sukker i en liten kasserolle.

Visp egg, eggeplommer og maisenna sammen i en bolle. Visp til blandingen er klumpfri.

Hell den varme sitronsaften over eggblandingen under omrøring. Ha alt tilbake i kasserollen og kok opp under konstant omrøring (bruk en visp). Kok kremen i et minutt. Rør hele tiden med en visp for å unngå klumper. Trekk kasserollen til side og visp inn smøret.

Hell kremen over i en bolle og avkjøl.

Makroner

Kjør mandlene til fint mel i en hurtigmikser. Tilsett melisen og kjør det hele litt til. Sikt mandelmelisen over i bolle.

Bruk en stålbolle og pisk eggehvitene til de skummer. Tilsett sukkeret litt etter litt under stadig pisking, pisk videre til stiv marengs. Vend inn mandelmelis og konditorfarge, røren skal bli jevn, men unngå å røre for mye.

Bruk en sprøytepose og sprøyt ut små runde kaker (på størrelse med femkroner) på to stekebrett kledd med bakepapir. La kakene hvile i 30 minutter før de stekes ved 150 °C på nederste rille i ca. 20 minutter. Makronene skal ikke få noe særlig farge men undersiden skal løsne fra bakepapiret når du prøver å løfte på dem.
Avkjøl kakene og løsne dem fra papiret.

Sett sammen to og to makroner med en liten skje sitronkrem imellom.

Kilde: Lise Finckenhagen i Jacobsen på lørdag